Skip to main content

19.000 Euro lenen

Wil je 19000 Euro lenen? Dan zijn er veel verschillende aanbieders. Er zijn kleine verschillen tussen de aanbieders, uiteraard in de rente. Maar ook in de acceptatievoorwaarden van de banken. Santander is verreweg de maatschappij die de meeste aanvragen accepteert en uitbetaald.
Om het makkelijk te maken hieronder de aanbieders voor 19000 euro lenen onder elkaar gezet.

Meest gekozen:

Meest gekozen aanbieder door soepele acceptatienormen en snelle verwerking van de kredietaanvraag. Via Santander.nl

Rente vanaf 8,9%

Overige Aanbieders:

Lloyds is de maatschappij met de laagste rente. Uitbetaling binnen 48 uur. Af te sluiten via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,2%

Freo.nl is een dochteronderneming van de Rabobank. Uitbetaling van de lening kan enkele dagen tot een week duren. Aan te vragen via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,4%

Lender & Spender is de partij voor online en snel geld lenen. Je Lender & Spender lening sluit je af via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,5%

Defam is een onderdeel van ABN Amro. Geld lenen met een lage rente en uitstekende voorwaarde via de Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,6%

Bij BNP kan je digitaal je contract ondertekenen en je documenten uploaden. Af te sluiten via de Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 8,5%

Online geld lenen bij Qander. Ruime acceptatievoorwaarden en binnen 48 uur geregeld via De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Rente vanaf 8,7%

Directa, direct je lening aanvragen en online afsluiten. Een Directa lening sluit je af via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 8,8%

Santander is de aanbieder met de meest soepele acceptatienormen. Santander verstrekt daarom de meeste leningen in Nederland.

Rente vanaf 8,9%

19000 Euro lenen? Hoe werkt dat?

Je wilt een lening afsluiten van 19000 Euro, dat kan in 4 stappen. Gelukkig heb je niet veel werk aan de aanvraag. Het meeste werk wordt gedaan door de partij waar jij je lening aanvraagt.

Stap 1: aanvragen.
Je kunt online je aanvraag indienen via één of meerdere van bovenstaande partijen. Door te klikken op je partij naar keuze ga je direct naar het juiste deel van de website om aan te vragen. Hier vul je de gevraagde gegevens in. Als je dit hebt gedaan ontvang je een bevestigingsmail.

Stap 2: Beoordeling.
Je aanvraag is ontvangen en er wordt binnen enkele uren gekeken naar de haalbaarheid van je aanvraag. Met haalbaarheid bedoelt men of het verantwoord is om je een lening te verstrekken. Er wordt eerst gekeken of het kredietbedrag verantwoord voor je is volgens de VFN normen. Is het krediet betaalbaar? Dan volgt er nog een BKR toetsing. Als de uitslag hiervan positief is, is de kans heel groot dat 19000 euro lenen voor jou mogelijk is.

Stap 3: Offertes worden gemaild
De één na laatste stap wordt je aan het werk gezet. De kredietoffertes worden aan je gemaild, je kunt kijken, vergelijk en direct de door jou gewenste kredietofferte kiezen. Meestal kan je deze online ondertekenen.
Na het ondertekenen zal er gevraagd worden om documenten aan te leveren.
Dit zijn in ieder geval:

 1. Kopie van een geldig paspoort of ID-Kaart
 2. Recente loonstrook niet ouder dan 2 maanden
 3. Bankafschrift met bij-en afschrijvingen van een volledige maand

Stap 4: Beoordeling van de documenten
De laatste en belangrijkste stap. In stap 4 vind de definitieve beoordeling plaats. De bank heeft jouw stukken ontvangen en beoordeeld of deze documenten overeenkomen met de gegevens die je hebt opgegeven bij de aanvraag. Op je loonstrook kijken ze naar je inkomen en op de bankafschriften gaan ze na of je salaris ook daadwerkelijk gestort wordt en of er wellicht betalingsproblemen zijn.
Is dit laatste het geval? Dan zal de bank extra informatie bij je opvragen om na te gaan wat er aan de hand is en of het probleem opgelost wordt met de financiering.

Kan je een lening van 19000 Euro afsluiten zonder BKR toetsing?

Een vraag die bijzonder veel gesteld wordt. 19000 Euro lenen zonder BKR toetsing is niet mogelijk voor particulieren (mensen in loondienst) bij de reguliere banken en wél mogelijk voor zelfstandigen, maar dan weer niet bij de reguliere banken (snapt u het nog). Een zakelijke lening afsluiten zonder BKR toetsing is vele malen eenvoudiger. Hiervoor zijn op dit moment veel aanbieders in Nederland. De verwachting is overigens wel dat de wet en regelgeving hiervoor de komende jaren zal worden aangepast. De aanpassingen zullen ervoor zorgen dat ook de zakelijke consumenten beter beschermd gaan worden tegen overcreditering.

19000 Euro lenen zonder BKR toetsing als consument

Om bovenstaande even beter uit te leggen splitsen we de alinea nog even.
Eerst het geld lenen zonder BKR toetsing voor de consumenten, de mensen in loondienst.
Als je een negatieve BKR registratie hebt wil je het liefst een lening afsluiten zonder een toetsing en registratie bij het BKR. Het grote nadeel, alle maatschappijen waar je als consument een lening wilt afsluiten zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie. Alleen voor kleine leningen, tot en met 1800 Euro, kan je een minilening afsluiten. Een minilening is een kleine lening die je afsluit voor een maximale periode van 62 dagen.
Daarnaast is er alleen nog de mogelijkheid om geld te lenen bij vrienden of familie. Zij zullen niet vragen om een toetsing bij het BKR en kunnen de aangevraagde lening natuurlijk ook niet aanmelden bij het BKR.

19000 Euro lenen met een zakelijke lening voor zakelijk gebruik

Wil je geld gaan lenen voor je bedrijf? Dan kan je een zakelijke lening afsluiten. Het is dan wel belangrijk dat je het geld ook daadwerkelijk gaat gebruiken voor je bedrijf. Zodra je aangeeft de lening niet zakelijk te gaan gebruiken, zal de lening direct bij de verstrekkers op de zakelijke lening pagina worden afgewezen.
Het voordeel bij 19000 euro lenen met een zakelijke lening voor zakelijk gebruik is dat er geen BKR toetsing plaats zal vinden. De kredietverstrekkers beoordelen je aanvraag op basis van bankafschriften van minimaal 3 maanden.
Bestaat je onderneming nog geen 3 maanden? Dan is het helaas niet mogelijk om een zakelijke lening zonder BKR toetsing af te sluiten.

Geld lenen als ondernemer voor privé doeleinden

Als je de lening wilt afsluiten voor privé doeleinden werkt het weer anders, om het onoverzichtelijk te maken. Als je een zakelijke lening voor privé doeleinden wilt afsluiten wordt er wél een BKR toetsing gedaan, je onderneming moet minimaal 2 jaar bestaan en er wordt gekeken naar je jaarcijfers van de laatste 2 jaar. Overigens geldt deze 2 jaar alleen bij Lender & Spender. De andere ondernemingen hebben jaarcijfers nodig van de laatste 3 jaar.

Het bestedingsdoel

Als je een lening gaat aanvragen wordt er altijd gevraagd naar het bestedingsdoel van de lening. Dit is een verplicht veld. Het maakt niet uit of je 100 euro wilt lenen of 50000 Euro wilt lenen. Er wordt gevraagd naar het doel van de lening.
Maar, waarom eigenlijk? En wat heeft de bank er mee te maken?
Dat leggen we toch nog graag even uit. Je aanvraag voor 19000 euro lenen kan worden afgewezen als je bijvoorbeeld “schuldsanering” als leendoel opgeeft.
De reden waarom banken vragen naar het bestedingsdoel is omdat zij moeten voldoen aan de zorgplicht. Dat werkt zo:
Als bank zijnde moet je de klant een goed financieel advies geven. Als je bijvoorbeeld een autolening afsluit, mag de looptijd van de lening niet langer zijn dan 8 jaar.
Dat lijkt misschien gek, maar we gaan ervan uit dat de auto na 8 jaar van de hand gedaan gaat worden. Het is dan fijn als de lening volledig is ingelost.
Ieder bestedingsdoel heeft zo zijn eigen maximale looptijd. Voor de verbouwing van je woning mag je bijvoorbeeld zelfs een persoonlijke lening afsluiten met een looptijd van 180 maanden. Voor sommige andere bestedingsdoelen is 60 maanden het maximale.
Grappig is overigens wel dat je nooit iets hoeft aan te tonen met betrekking tot het bestedingsdoel.

Veel gekozen leenbedragen:

Documenten voor je lening

Als je al eerder een lening hebt aangevraagd weet je het al. Een bank vraagt altijd om documenten. Gelukkig is dit tegenwoordig een vrij standaard verhaal, hoewel de banken wel steeds meer aan het digitaliseren zijn.
Wat de traditionele banken in ieder geval nog nodig hebben voor het beoordelen van een financiering:

 1. Kopie van een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of Paspoort
 2. Recente loonstrook, niet ouder dan 2 maanden
 3. Bankafschrift met bij-en afschrijvingen van een volledige maand

Sommige banken beoordelen al meer op basis van de bankdata, hierbij kan je dan digitaal bankafschriften van 2 a 3 maanden aanleveren..

Voorwaarden voor 19000 Euro lenen

Snel geld lenen is niet voor iedereen weggelegd. Een lening afsluiten is niet voor iedereen weggelegd. Er zijn situaties wanneer je geen geld kunt lenen. Simpelweg omdat het inkomen niet wordt meegenomen. Als je inkomen hebt uit één van de volgende bronnen is 19000 Euro lenen niet mogelijk:

 • WW Uitkering
 • Bijstandsuitkering
 • Inkomen uit PGB
 • Inkomen uit een fase A uitzendovereenkomst

Ook een minilening is met deze inkomstenbronnen niet mogelijk, hoewel voor PGB inkomsten nog wel eens een uitzondering gemaakt kan worden.

Wanneer kan je wél lenen

Voor banken is het belangrijk dat je een bestendig inkomen hebt, zodat ze ook weten dat je de lening gedurende de looptijd weer terug kunt betalen.
Met bestendig inkomen wordt overigens niet alleen een vast dienstverband voor onbepaalde tijd bedoeld.

Inkomsten die meegenomen worden in de berekening

Als je inkomsten hebt uit één van de volgende bronnen kan je inkomen meegenomen worden en kan 19000 Euro lenen dus mogelijk zijn:

 • Inkomen uit een vast dienstverband voor onbepaalde tijd
 • Inkomen uit een tijdelijk dienstverband met intentieverklaring
 • Inkomen uit een tijdelijk dienstverband zonder intentieverklaring (inkomen wordt dan beperkt meegenomen)
 • Inkomen uit een uitzendovereenkomst fase B wordt voor 70% meegenomen
 • Inkomen uit een uitzendovereenkomst fase C wordt volledig meegenomen
 • Inkomen uit een IVA uitkering (WAO uitkering zonder herkeuring)
 • Inkomen uit een WGA uitkering wordt voor 70% meegenomen

Als je inkomen uit één van bovenstaande dienstverbanden hebt kan het mogelijk zijn om een lening af te sluiten.

Bankafschriften

Als je een lening aanvraagt zal de bank altijd vragen om bankafschriften. Deze afschriften worden zorgvuldig doorgenomen. De banken zijn niet geïnteresseerd in je boodschappen historie. Het maakt ze ook niet uit of je bij de AH of bij de Lidl koopt.
Waar de banken naar kijken is of er problematische schulden zijn of dat er wellicht sprake is van veelvuldig gokken. In de laatste 2 gevallen zal een bank niet overgaan tot uitbetaling van het krediet. Is dit niet het geval en betaal je jouw rekeningen altijd netjes op tijd. Geen probleem! De bank verstrekt je heel graag jouw lening.