Skip to main content

23.000 Euro lenen

Wil je 23000 Euro lenen? Dan zijn er veel verschillende aanbieders. Er zijn kleine verschillen tussen de aanbieders, uiteraard in de rente. Maar ook in de acceptatievoorwaarden van de banken. Santander is verreweg de maatschappij die de meeste aanvragen accepteert en uitbetaald.
Om het makkelijk te maken hieronder de aanbieders voor 23000 euro lenen onder elkaar gezet.

Meest gekozen:

Meest gekozen aanbieder door soepele acceptatienormen en snelle verwerking van de kredietaanvraag. Via Santander.nl

Rente vanaf 8,9%

Overige Aanbieders:

Lloyds is de maatschappij met de laagste rente. Uitbetaling binnen 48 uur. Af te sluiten via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,2%

Freo.nl is een dochteronderneming van de Rabobank. Uitbetaling van de lening kan enkele dagen tot een week duren. Aan te vragen via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,4%

Lender & Spender is de partij voor online en snel geld lenen. Je Lender & Spender lening sluit je af via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,5%

Defam is een onderdeel van ABN Amro. Geld lenen met een lage rente en uitstekende voorwaarde via de Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 7,6%

Bij BNP kan je digitaal je contract ondertekenen en je documenten uploaden. Af te sluiten via de Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 8,5%

Online geld lenen bij Qander. Ruime acceptatievoorwaarden en binnen 48 uur geregeld via De Nederlandse Kredietmaatschappij.

Rente vanaf 8,7%

Directa, direct je lening aanvragen en online afsluiten. Een Directa lening sluit je af via De Nederlandse Kredietmaatschappij

Rente vanaf 8,8%

Santander is de aanbieder met de meest soepele acceptatienormen. Santander verstrekt daarom de meeste leningen in Nederland.

Rente vanaf 8,9%

23000 Euro lenen? Hoe werkt dat?

Je wilt een lening afsluiten van 23000 Euro, dat kan in 4 stappen. Gelukkig heb je niet veel werk aan de aanvraag. Het meeste werk wordt gedaan door de partij waar jij je lening aanvraagt.

Stap 1: aanvragen.

Je kunt online je aanvraag indienen via één of meerdere van bovenstaande partijen. Door te klikken op je partij naar keuze ga je direct naar het juiste deel van de website om aan te vragen. Hier vul je de gevraagde gegevens in. Als je dit hebt gedaan ontvang je een bevestigingsmail.

Stap 2: Beoordeling.

Je aanvraag is ontvangen en er wordt binnen enkele uren gekeken naar de haalbaarheid van je aanvraag. Met haalbaarheid bedoelt men of het verantwoord is om je een lening te verstrekken. Er wordt eerst gekeken of het kredietbedrag verantwoord voor je is volgens de VFN normen. Is het krediet betaalbaar? Dan volgt er nog een BKR toetsing. Als de uitslag hiervan positief is, is de kans heel groot dat 23000 euro lenen voor jou mogelijk is.

Stap 3: Offertes worden gemaild

De één na laatste stap wordt je aan het werk gezet. De kredietoffertes worden aan je gemaild, je kunt kijken, vergelijk en direct de door jou gewenste kredietofferte kiezen. Meestal kan je deze online ondertekenen.
Na het ondertekenen zal er gevraagd worden om documenten aan te leveren.
Dit zijn in ieder geval:

  1. Kopie van een geldig paspoort of ID-Kaart
  2. Recente loonstrook niet ouder dan 2 maanden
  3. Bankafschrift met bij-en afschrijvingen van een volledige maand

Stap 4: Beoordeling van de documenten

De laatste en belangrijkste stap. In stap 4 vind de definitieve beoordeling plaats. De bank heeft jouw stukken ontvangen en beoordeeld of deze documenten overeenkomen met de gegevens die je hebt opgegeven bij de aanvraag. Op je loonstrook kijken ze naar je inkomen en op de bankafschriften gaan ze na of je salaris ook daadwerkelijk gestort wordt en of er wellicht betalingsproblemen zijn.
Is dit laatste het geval? Dan zal de bank extra informatie bij je opvragen om na te gaan wat er aan de hand is en of het probleem opgelost wordt met de financiering.

Kan je een lening van 23000 Euro afsluiten zonder BKR toetsing?

Een vraag die bijzonder veel gesteld wordt. 23000 Euro lenen zonder BKR toetsing is niet mogelijk voor particulieren (mensen in loondienst) bij de reguliere banken en wél mogelijk voor zelfstandigen, maar dan weer niet bij de reguliere banken (snapt u het nog). Een zakelijke lening afsluiten zonder BKR toetsing is vele malen eenvoudiger. Hiervoor zijn op dit moment veel aanbieders in Nederland. De verwachting is overigens wel dat de wet en regelgeving hiervoor de komende jaren zal worden aangepast. De aanpassingen zullen ervoor zorgen dat ook de zakelijke consumenten beter beschermd gaan worden tegen overcreditering.

23000 Euro lenen zonder BKR toetsing als consument

Om bovenstaande even beter uit te leggen splitsen we de alinea nog even.
Eerst het geld lenen zonder BKR toetsing voor de consumenten, de mensen in loondienst.
Als je een negatieve BKR registratie hebt wil je het liefst een lening afsluiten zonder een toetsing en registratie bij het BKR. Het grote nadeel, alle maatschappijen waar je als consument een lening wilt afsluiten zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie. Alleen voor kleine leningen, tot en met 1800 Euro, kan je een minilening afsluiten. Een minilening is een kleine lening die je afsluit voor een maximale periode van 62 dagen.
Daarnaast is er alleen nog de mogelijkheid om geld te lenen bij vrienden of familie. Zij zullen niet vragen om een toetsing bij het BKR en kunnen de aangevraagde lening natuurlijk ook niet aanmelden bij het BKR.

23000 Euro lenen met een zakelijke lening voor zakelijk gebruik

Wil je geld gaan lenen voor je bedrijf? Dan kan je een zakelijke lening afsluiten. Het is dan wel belangrijk dat je het geld ook daadwerkelijk gaat gebruiken voor je bedrijf. Dit is een voorwaarde van de bank om de lening te gaan verstrekken. Voor privé doeleinden kan geen financiering afgesloten worden.
Het voordeel bij 23000 euro lenen met een zakelijke lening voor zakelijk gebruik is dat er geen BKR toetsing plaats zal vinden. De kredietverstrekkers beoordelen je aanvraag op basis van bankafschriften van minimaal 3 maanden.
Bestaat je onderneming nog geen 3 maanden? Dan is het helaas niet mogelijk om een zakelijke lening zonder BKR toetsing af te sluiten.

Geld lenen als ondernemer voor privé doeleinden

Als je de lening wilt afsluiten voor privé doeleinden werkt het weer anders, om het onoverzichtelijk te maken. Als je een zakelijke lening voor privé doeleinden wilt afsluiten wordt er wél een BKR toetsing gedaan, je onderneming moet minimaal 2 jaar bestaan en er wordt gekeken naar je jaarcijfers van de laatste 2 jaar. Overigens geldt deze 2 jaar alleen bij Lender & Spender. De andere ondernemingen hebben jaarcijfers nodig van de laatste 3 jaar.

Het bestedingsdoel

23000 euro lenenAls je een lening gaat aanvragen wordt er altijd gevraagd naar het bestedingsdoel van de lening. Dit is een verplicht veld. Het maakt niet uit of je 100 euro wilt lenen of 50000 Euro wilt lenen. Er wordt gevraagd naar het doel van de lening.
Maar, waarom eigenlijk? En wat heeft de bank er mee te maken?

Dat leggen we toch nog graag even uit. Je aanvraag voor 23000 euro lenen kan worden afgewezen als je bijvoorbeeld “schuldsanering” als leendoel opgeeft.
De reden waarom banken vragen naar het bestedingsdoel is omdat zij moeten voldoen aan de zorgplicht. Dat werkt zo:
Als bank zijnde moet je de klant een goed financieel advies geven. Als je bijvoorbeeld een autolening afsluit, mag de looptijd van de lening niet langer zijn dan 8 jaar.
Dat lijkt misschien gek, maar we gaan ervan uit dat de auto na 8 jaar van de hand gedaan gaat worden. Het is dan fijn als de lening volledig is ingelost.

Ieder bestedingsdoel heeft zo zijn eigen maximale looptijd. Voor de verbouwing van je woning mag je bijvoorbeeld zelfs een persoonlijke lening afsluiten met een looptijd van 180 maanden. Voor sommige andere bestedingsdoelen is 60 maanden het maximale.
Grappig is overigens wel dat je nooit iets hoeft aan te tonen met betrekking tot het bestedingsdoel.

Veel gekozen leenbedragen:

Hoeveel duurder wordt je lening bij een hogere rente?

Veel consumenten zijn gefixeerd op de hoogte van de rente en kijken eigenlijk niet verder dan dat. Terecht? Jazeker, des te lager de rente des te minder je in totaliteit aan je lening terugbetaald. Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar het is fijn als het niet teveel kost. Net als iedereen kan jij je geld immers maar 1x uitgeven.

Even een rekenvoorbeeld. Om het inzichtelijk te maken nemen we even als voorbeeld een lening van 23000 Euro met een rente van 7,2% en één van 8,2%. Het verschil:
Bij de lening met een rente van 7,2% betaal je bij een looptijd van 120 maanden in totaal 32.007 terug aan je lening.
Bij een rente van 8,2% betaal je voor je lening van 23000 Euro in totaal 33.351 Euro terug.

Over de gehele looptijd van je lening is het dus een verschil van 1344 euro. Hier hoeft je niets voor te doen en je merkt er niets van.
Qua maandlasten is het verschil natuurlijk niet heel groot. Bij een rente van 7,2% moet je een maandtermijn van 267 Euro betalen en bij een rente van 8,2% ga je 278 Euro per maand betalen voor je lening van 23.000 Euro.

23000 Euro lenen met verschillende looptijden

Als je 23000 Euro wilt gaan lenen kan je kiezen uit verschillende looptijden. Hoe lang de looptijd van je lening mag zijn hangt af van een aantal verschillende factoren. Er wordt bij het verstrekken van de lening ook gekeken naar het bestedingsdoel. Ga je bijvoorbeeld geld lenen voor een auto? Dan is de maximale looptijd 96 maanden.

Anders wordt het als je gaat lenen voor woningverbetering of verduurzaming. Je mag dan kiezen voor een veel langere looptijd. Hierbij kan je zelfs denken aan een looptijd van maar liefst 180 maanden. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het maandtermijn van je lening veel lager gaat worden

Bijkomende kosten voor het afsluiten van een lening

Veel consumenten hebben geen idee wat er verwacht kan worden bij het afsluiten van een lening. Soms hoor je dan ook gekke verhalen over het afsluiten van leningen en éénmalige vergoedingen hiervoor. Maar hoe zit het nu echt?

Als er een particuliere lening wordt afgesloten valt dit altijd onder de WCK, de Wet op het Consumentenkrediet. In de WCK is opgenomen dat er voor het bemiddelen van een lening geen kosten in rekening gebracht mogen worden. Afsluitkosten in rekening brengen mag dus niet, toch gebeurd het!

Dat werkt namelijk net iets anders. Als je een lening afsluit en er wordt daarbij ook een verzekering bemiddeld, dan mogen er wel kosten in rekening gebracht worden. Deze kosten zijn maximaal € 495,00 en worden vaak in rekening gebracht nadat het krediet is uitbetaald.

Worden er toch kosten bij je in rekening gebracht, maar neem je geen verzekering af? Dan kan je bij de AFM (Autoriteit Financiële Markten) even navraag doen of dit wel terecht is. Is het niet terecht? Dan kan je er gelijk een melding van maken bij de AFM.