Skip to main content

Seniorenlening (latere leeftijd lening) – Geld lenen vanaf 67 jaar

Persoonlijke vind ik het een oneerbiedige titel. De seniorenlening. Toch kunnen we blij zijn dat een seniorenlening afsluiten nog mogelijk is. Om een seniorenlening afsluiten mogelijk te maken heb je voldoende pensioeninkomsten nodig. Voor deze leenvorm worden geen andere voorwaarden gesteld. Net als bij een reguliere persoonlijke lening moet je voldoen aan de VFN normen. kredietverstrekkers zijn niet strenger met het verstrekker van de lening.

Seniorenlening: geld lenen op latere leeftijd

Een seniorenlening is dé lening als je geld lenen op latere leeftijd mogelijk wilt maken. Er zijn geen andere mogelijkheden op dit moment. De lening is er alleen met een vaste rente en een vaste looptijd.
Heb je een financiële meevaller? Dan kan je nog altijd je lening boetevrij extra aflossen wanneer je wilt en zoveel je wilt.

De maximum leeftijd om een krediet af te sluiten is 80 jaar. Als je ouder bent is het helaas niet meer mogelijk om een krediet af te sluiten. Je krijgt het geleende bedrag in één keer op je rekening gestort. Het is niet mogelijk om een bedrag in depot te laten.

Bij een lening wordt altijd gekeken naar het inkomen en de uitgaven. Als de verhouding tussen het inkomen en de lasten voldoende is, zal het geen probleem zijn om een financiering af te sluiten. Let hierbij wel altijd op de maximale leeftijd.

De leenvorm van de seniorenlening

Bij deze leenvorm zijn er helaas geen verschillende leenmogelijkheden meer. De enige vorm van geld lenen is een persoonlijke lening. Een doorlopend krediet is helaas niet meer mogelijk. Een seniorenlening aanvragen kan bij 2 verschillende kredietverstrekkers. Dit zijn BNP Paris Bas en Qander. Als je jouw lening aanvraagt zal de bemiddelaar direct nagaan wat voor jou de beste kredietverstrekker is.

De reden om een seniorenlening af te sluiten mag je zelf kiezen. Of je nu wilt lenen voor een nieuwe auto, of wilt lenen voor een verbouwing maakt voor de kredietverstrekker geen verschil. Er wordt voornamelijk gekeken naar je aow plus werkgeverspensioen. Daar worden je woonlasten vanaf gehaald en zo wordt je maximale lening berekent. Als je voldoende pensioen hebt zal het dus geen probleem zijn om een lening te verstrekken.

Seniorenlening afsluiten, hoe werkt het?

Seniorenlening afsluitenEen seniorenlening afsluiten is kinderlijk eenvoudig. Je kunt online direct je lening aanvragen. Voor het afsluiten van een seniorenlening zijn er op dit moment 2 aanbieders met leningen met lange looptijd.
Je kunt de lening afsluiten bij Qander of BNP Paris Bas.

Via onze leningen vergelijken tool kan je direct kiezen voor BNP of Qander. Vul het aanvraagformulier in en wij gaan direct voor je aan de slag. Is de offerte akkoord? Dan sturen we deze per email aan je.
Geen printer? Geen probleem, de offerte kan digitaal ondertekent worden. Als je de offerte liever per post ontvangt kan dit natuurlijk altijd.

Akkoord met de offerte? Ondertekenen en retourneren met de gevraagde documenten en de lening staat binnen 48 uur op je rekening.

Persoonlijke lening voor senioren enige optie

Als je een lening wilt afsluiten is de enige mogelijkheid een persoonlijke lening. Een lening met een vaste rente en een vaste looptijd. Een doorlopend krediet is niet meer mogelijk. Afgeloste bedragen kan je niet meer opnieuw opnemen zoals bij een doorlopend krediet.

Boetevrij extra aflossen is gelukkig nog wel mogelijk bij de seniorenlening.

Seniorenlening afsluiten: een aantal tips

Ondanks het gegeven dat bij deze vorm van krediet maar twee verstrekkers zijn is het toch goed om bij beide je lening aan te vragen.
Je kunt dan de rente en het maandbedrag met elkaar vergelijken. Natuurlijk kies je voor de voordeligste optie. Aflossen mag bij beide altijd boetevrij. Of dit nu een klein deel van de lening is, of de hele restschuld maakt geen verschil.

Zijn er leningen voor na je 78e?

Ouder dan 78 jaar en wil je toch nog lenen? Dan is er goed nieuws. Je kunt een lening aanvragen tot je 80ste. Ouder dan 80? Dan is geld lenen helaas niet meer mogelijk. De senioren persoonlijke lening voor senioren gaat gelukkig dus best ver in de verstrekking. Wil je op hogere leeftijd dan 80 jaar geld lenen? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Dit is op dit moment bij geen enkele kredietverstrekker mogelijk.

Seniorenlening, uitkomst voor 65-plussers

Latere leeftijd leningEnkele jaren geleden was het niet mogelijk om als 65-plusser een lening af te sluiten. Gelukkig is hier veel in veranderd. Geld lenen boven de 65 jaar is nu prima mogelijk. Er zijn tot je 70ste zelfs meer dan 7 aanbieders waar je nog terecht kunt voor een lening. Ben je ouder dan 72? Dan verschraalt het aanbod snel.

Tot welke leeftijd kan ik een senioren lening aanvragen?

Of je kunt lenen hangt natuurlijk af van je leeftijd. Een seniorenlening kan je aanvragen tot je 80ste verjaardag. Zorg er dan nog wel voor dat je jouw lening aflost voor je 85ste. De looptijd van de lening is afhankelijk van het bestedingsdoel en je leeftijd. Je lening voor senioren moet altijd afgelost zijn voor je 85ste. De maximale looptijd is 120 maanden. Je maandbedrag en rente staan gedurende de hele looptijd vast. Een persoonlijke lening van 180 maanden is helaas niet mogelijk voor senioren.

Senioren lening afsluiten? Controleer hoeveel je kunt lenen

Als je gaat lenen wil je natuurlijk altijd je maandlasten kunnen blijven betalen. Je persoonlijke situatie moet dan ook goed genoeg zijn om rente en aflossing te kunnen blijven betalen. Om hier zeker van te zijn moet je lening voldoen aan de VFN normen.

Senioren lening met kwijtschelding bij overlijden

Als je een seniorenlening afsluit is het belangrijk om ook rekening te houden met de kwijtschelding bij overlijden. Je wilt natuurlijk niet dat je nabestaanden met een schuld achterblijven. Om dit te voorkomen kan je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dit kan tot het 75ste levensjaar. 75 jaar is de maximale leeftijd om een verzekering af te sluiten.

Heb je een lening, maar is een verzekering niet meer mogelijk? Laat de nabestaanden dan weten dat je een lening zonder verzekering hebt. De nabestaanden kunnen dan zelf afwegen of ze de erfenis wel of niet accepteren. Heb je de lening afgelost? Geef dit dan ook door zodat iedereen weet waar men aan toe is.

Heb ik extra kosten aan een senioren lening?

Nee, bij het afsluiten heb je geen extra kosten. Als je extra inlost mag je kiezen voor lagere maandlasten. Helaas heeft deze kredietvorm niet de laagste rente. Extra aflossen is wel weer altijd mogelijk. Dit is boetevrij en kan je maantermijn verlagen.