Skip to main content

Geld lenen met een tijdelijk contract of dienstverband?

Wil je een lening afsluiten met een tijdelijk contract? Gelukkig zijn er veel verschillende aanbieders die je een lening willen verstrekken. Of je nu een tijdelijk contract hebt of een dienstverband voor onbepaalde tijd. We leggen je graag uit met welke overeenkomsten je wel of geen financiering kunt verkrijgen.

Geld lenen met een uitzendcontract

Heb je een uitzendcontract? Dan is geld lenen niet altijd mogelijk, maar is er wellicht meer mogelijk dan je denkt.
Bij uitzendkrachten zijn er 3 fases:

Fase A: Een fase a overeenkomst geldt voor maximaal 52 weken. Meer over je rechten en plichten kan je lezen op bijvoorbeeld de website van Randstad.
Belangrijkst om te weten is dat een lening afsluiten niet mogelijk is met een fase a uitzendovereenkomst. Ondanks de gewijzigde regels vinden de banken het inkomen toch nog te onzeker. Een onderhandse lening kan natuurlijk nog wel altijd afgesloten worden. Deze kan je echter niet via de kredietverstrekkers op onze website afsluiten.

Fase B: Heb je een fase B uitzendovereenkomst? Dan is er goed nieuws. Met een fase B overeenkomst kan je eenvoudig een lening aanvragen. De banken nemen je inkomen volledig mee. Een tijdelijk dienstverband is dus zeker geen belemmering voor het verkrijgen van je lening.

Fase C: Een fase C uitzendovereenkomst staat gelijk aan een dienstverband voor onbepaalde tijd. Geld lenen is dan ook geen probleem.

Geld lenen met een tijdelijk contract

Heb je een halfjaar of jaarcontract (of iets korter of langer). Dan is geld lenen geen probleem (mits je inkomen toereikend is voor het terugbetalen van de lening natuurlijk). Je inkomen wordt volledig meegenomen. Sommige banken zullen nog wel vragen om een intentieverklaring. Dit is een verklaring waarin de werkgever aangeeft dat hij je na het tijdelijk contract een contract voor onbepaalde tijd zal gaan aanbieden.

Nadelen bij het geld lenen met een tijdelijk contract

geld lenen met een tijdelijk contractGeld lenen met een tijdelijk contract heeft eigenlijk geen echte grote nadelen. Een tijdelijk dienstverband geeft je natuurlijk wel een iets groter risico. Als jouw tijdelijke contract niet verlengd wordt, heb je nog wel een extra financiële verplichting als je een lening afsluit. Een hele korte looptijd kan dan natuurlijk een oplossing zijn, dit is bij grotere bedragen alleen niet realistisch.

Een ander nadeel is dat je niet altijd de goedkoopste lening krijgt. Kredietverstrekkers werken met scorekaarten. Des te meer punten jouw aanvraag scoort, des te lager je rente. Een tijdelijk contract levert veel minder punten op dan een dienstverband voor onbepaalde tijd. En zorgt dus voor een lager aantal totaalpunten. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd de laagste rente krijgt.

Ook kan de kredietverstrekker ervoor kiezen om je een lager maximaal verantwoord krediet te geven. De verstrekkers van kleine leningen zoals minileningen zijn hier overigens niet mee bezig. Voor hen maakt een tijdelijk of vast contract geen verschil.

Een laatste nadeel is dat het bij een tijdelijk dienstverband niet mogelijk om een verzekering bij onvrijwillige werkeloosheid te sluiten. Hierdoor kan je in de financiële problemen komen als je onverhoopt geen werk meer hebt door werkeloosheid.

Lenen met een vast contract

De makkelijkste manier van geld lenen, is het geld lenen met een vast contract. Je kunt dan echt een lening afsluiten voor het maximale leenbedrag. Je hebt een stabiel inkomen en dat is wat de banken graag willen zien. Lenen met een vast inkomen is dé manier om geld te lenen tegen de allerlaagste rente.

Ik heb nu geld nodig: kan ik snel geld lenen zonder loonstrook

Geld lenen zonder inkomen of geld lenen zonder loonstrook is niet mogelijk. Het maakt daarbij niet uit of je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet aanvraagt. Een lening moet altijd verantwoord zijn en je moet de lening ook terug kunnen betalen. Een lening kan je alleen afsluiten met een bestendig inkomen. Snel geld lenen zonder loonstrook is dus ook niet mogelijk.

Lening afsluiten zonder vast contract? Kies de beste voorwaarden

lenen als uitzendkrachtEen lening aanvragen is eenvoudig. De beste lening afsluiten kan wat lastiger zijn. Je moet hierbij op verschillende onderdelen letten. Welke lening het beste bij jou past is ook afhankelijk van je persoonlijke situatie. Wil je een flexibele lening (doorlopend krediet) of een lening met een vaste looptijd en een vaste rente (persoonlijke lening).

Let in ieder geval altijd op twee dingen.
1) Kies voor de laagste rente
2) Kijk ook naar wat je in totaliteit moet terugbetalen. Dit staat altijd in de offerte vermeld.

Geld lenen zonder vast werk? Kies je maandlasten zorgvuldig!

Geld lenen met lage maandlasten is sowieso verstandig. Zeker zonder vast contract is het belangrijk om scherp te zijn voor het kiezen van de juiste maandlasten. Dit zorgt er namelijk voor dat je het geleende bedrag zonder problemen kunt terugbetalen. Leen nooit meer dan maximaal verantwoord, anders is de kans dat je in de financiële problemen komt veel te groot.

Kun je een lening krijgen zonder vast contract?

Zeker, geld lenen met een tijdelijk dienstverband is zelfs eenvoudig. Ook het geld lenen met sommige uitkeringen is geen probleem.

Er zijn een aantal uitkeringen waarbij het niet mogelijk is om te lenen. Denk hierbij aan een bijstandsuitkering of een werkeloosheidsuitkering. Dit zijn twee voorbeelden waarbij geld lenen niet mogelijk is.

Ook een fase A contract zorgt ervoor dat je geen geld kunt lenen. Banken zien dit niet als een bestendig inkomen. Geld lenen is dan helaas niet meer mogelijk.

Minilening – Kleine lening zonder loonstrook

Soms kan je lenen zonder loonstrook met tijdelijk dienstverband. De kredietverstrekker vraagt dan de gegevens op via de digitale weg. Je hoeft dan geen loonstrook aan te leveren. Onder bepaalde voorwaarden kan je dus een lening zonder loonstrook krijgen. De gegevens worden dan verzameld bij het UWV en de belastingdienst.

Geld lenen zonder inkomen, toch nog een oplossing

Als je geen, of nauwelijks, inkomen hebt maar toch een lening wilt afsluiten kan een lening toch nog mogelijk zijn. Deze kan je bij jouw gemeente aanvragen. Het minimale leenbedrag is 500 Euro, het maximale leenbedrag is 4000 Euro. De voorwaarden voor een zijn per gemeente verschillend. Het kan dus zo zijn dat een lening zonder inkomen niet mogelijk is in jouw gemeente.

Beste lening zonder vast contract aanvragen

Heb je geen vast contract en wil je toch gaan lenen? Dan kan je bij alle aanbieders terecht. Kredietverstrekkers maken bijna geen onderscheid meer tussen het geld lenen aan consumenten met of zonder vast inkomen. Je inkomen telt volledig mee als je geld leent. Ook bij een tijdelijk dienstverband.

Consumenten met een vast contract krijgen wel vaak een lagere rente. Het hebben van een vaste aanstelling loont hierbij dus zeker wel.

Tips voor het geld lenen

Wil je een lening afsluiten? Kies altijd voor de kortst mogelijke looptijd. Een zo kort mogelijke looptijd zorgt ervoor dat je zo min mogelijk aan rente betaalt.

Zorg dat je een lening afsluit die je altijd boetevrij kan inlossen. Heb je een keer een financiële meevaller? Dan is het fijn als jouw lening boetevrij ingelost kan worden.

Kies altijd minimaal voor een marktconforme rente, maar liefst lager natuurlijk. Is de rente hoger? Vraag je dan af of je niet teveel gaat betalen voor je lening. Misschien kan je bij een sociale bank nog, onder bepaalde voorwaarden, een lagere rente krijgen. Of dit mogelijk is hangt natuurlijk af van je financiële situatie.

Hoeveel kan ik lenen zonder vast contract?

Zonder vast contract kan je net zoveel lenen als met een vast contract. De kredietverstrekkers nemen je inkomen mee voor de volle 100%.

Voordelen Onderhandse Lening

Wil je een onderhandse lening afsluiten. Een onderhandse lening werkt hetzelfde als geld lenen van vrienden.
Je kunt dan geld lenen zonder inkomen of zonder loonstrook. Er wordt dan geen berekening gemaakt om na te gaan wat je maximaal kunt lenen en er wordt niet gekeken naar je vaste lasten. Daarnaast is het ook een mooie manier van geld lenen zonder BKR toetsing.

De belangrijkste zaken: Conclusie geld lenen zonder vast contract

Kort samengevat:

Lenen met een tijdelijk dienstverband is geen probleem een vast dienstverband is zeker geen verplichting.

Een lening nodig? Dan is alleen een Fase A uitzendovereenkomst een probleem. Een vast dienstverband is tegenwoordig geen hard vereiste meer. Het reguliere salaris is dat wel. Er moet een vast inkomen zijn.

Pas op voor oplichters – geef nooit geld van tevoren!

Consumenten zonder een vast inkomen voelen zich vaak kwetsbaar. Oplichters weten dit heel goed en kunnen hier ook op inspelen. Bijvoorbeeld door advertenties in te kopen op “geld lenen zonder inkomen” of “geld lenen zonder loonstrook”. Op zich is dit niet strafbaar. Wat wel strafbaar is, is het gegeven dat het niet toegestaan is om geld te rekenen voor het afsluiten van een lening. Als er dus ooit geld gevraagd wordt voor het afsluiten van een lening voordat je een aanvraag hebt gedaan, dan weet je zeker dat het een poging tot oplichting is.