Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing, het kan zo hard nodig zijn. De banken doen helaas niet hun best om geld lenen zonder BKR toetsing mogelijk te maken. Sterker nog, de afgelopen 10 jaar is geld lenen zonder BKR toetsing alleen nog maar moeilijker geworden. De afgelopen jaren zijn de banken namelijk steeds meer risicomijdend geworden. En consumenten met een negatieve BKR registratie zijn nu eenmaal volgens de banken een verhoogd risico.

Geld lenen zonder BKR toetsing? De mogelijkheden

Als u geld wilt gaan lenen, maar last heeft van een negatieve BKR registratie zijn er verschillende mogelijkheden. De weg naar het reguliere kanaal, de banken, is helaas afgesneden. De mogelijkheden die over zijn, zijn de volgende:

  • Een minilening afsluiten
  • Geld lenen van particulieren
  • In sommige gevallen crowdfunding

Veel meer mogelijkheden zijn er helaas niet. Elke vorm van geld lenen heeft wel een nadeel of een risico. Hoewel dit risico bij geld lenen van particulieren vooral bij de uitlener ligt.

Een minilening afsluiten

Een minilening is de enige commerciële vorm van geld lenen waar geen BKR toetsing mogelijk is.

Product
Max. 1e lening
Max. leenbedrag
Max. Looptijd
Storting
Aanvragen
Geen BKR Toetsing
€ 400,-
€ 400,-
45 dagen
24 uur
Ferratum Pluslening
Geen BKR Toetsing
€ 400,-
€ 1.500,-
62 dagen
24 uur
Geen BKR Toetsing
€ 400,-
€ 1.500,-
62 dagen
24 uur
Aanbieders van de minilening zijn namelijk niet aangesloten bij het BKR en kunnen dan ook geen BKR toetsing of registratie doen. Dit geldt zowel voor het afsluiten van de minilening, als bij het niet tijdig terugbetalen van de minilening. Een minilening kunt afsluiten tot een bedrag van maximaal € 1.500,- en met een maximale looptijd van iets meer dan 60 dagen. U moet er dan ook wel voor zorgen dat u de lening dan ook daadwerkelijk kunt terugbetalen.

Geld lenen van particulieren zonder BKR toetsing

Een andere veel voorkomende vorm waarvoor gekozen wordt als er een negatieve BKR registratie in het spel is, is het geld lenen van particulieren. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een lening van kennissen, of van familie. Dit zijn in veel gevallen net als bij de minilening kleine leningen. Het voordeel van het geld lenen van particulieren is dat deze partijen natuurlijk geen toetsing en registratie bij het BKR kunnen doen. Een bijkomend voordeel is dat u ook vaak het geld binnen 10 minuten al op uw rekening kunt hebben, of gewoon contant in de hand. Geld lenen van particulieren is dan ook nog de enige vorm waarbij geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing mogelijk is.

Geld lenen zonder BKR toetsing met crwodfunding

In het verleden was het zo dat geld lenen bij crowdfunding altijd mogelijk was zonder BKR toetsing. Dit is echter langzaam maar zeker veranderd. Steeds meer aanbieders van crowdfunding leningen zijn aangesloten bij het BKR. Zij kunnen nog wel leningen verstrekken, maar helaas niet meer zonder een toetsing en zonder registratie bij het BKR.