Skip to main content

Geld lening? Vergelijk nu! Goedkoop én verantwoord lenen

Goedkoop Lenen vanaf 6,9%

Als je geld gaat lenen wil je natuurlijk een lening afsluiten met de laagste rente, maar, hoe weet je zeker dat je de lening afsluit met de allerlaagste rente van Nederland. Teveel aan rente betalen is natuurlijk niet nodig. Daarom vertellen we je graag alles over leningen vergelijken en hoe je een geldlening kan afsluiten met de allerlaagste rente en de laagste lasten.

Verantwoord en goedkoop geld lenen

Geld lenen kost geld, maar als het even kan wel zo minimaal mogelijk. Hoe zorg je ervoor dat je de goedkoopste geldlening aanvraagt en toch verantwoord? Heel eenvoudig.
Alle aanbieders op de persoonlijke lening pagina van geldlenen.eu vallen onder het toezicht van de autoriteit financiële markten. Ze houden zich dus aan strenge regels. Jouw voordeel hieruit? Een lagere rente. Des te strenger de bank, des te minder risico voor de bank en jij krijgt een goedkope lening met een mooie scherpe rente.

Goedkoop lenen met een Persoonlijke Lening

goedkoop lenenAls je goedkoop wilt gaan lenen is het belangrijk dat je de juiste leenvorm kiest. Op dit moment is de lening met de laagste rente een persoonlijke lening. Persoonlijke leningen zijn overigens ook verreweg de meest gesloten leningen. Meer dan 90% van de leningen die nu gesloten worden zijn persoonlijke leningen.

De goedkoopste lening vinden is eenvoudig. Leningen vergelijken kan simpel online. Zo vind je eenvoudig de goedkoopste geld lening.

De goedkoopste lening aanvragen, hoe werkt dat?

Een lening aanvragen is kinderlijk eenvoudig. Je kunt een geldlening aanvragen door aanbieders met elkaar te vergelijken, de goedkoopste lening te kiezen en direct online aan te vragen. Als je op de website bent kan je het gewenste leenbedrag invullen en direct berekenen wat je maandlasten gaan worden voor het nieuwe krediet. Je kunt zoveel voorbeeldberekening maken als je wilt. Heb je een voorbeeldberekening gemaakt? Dan is het een kwestie van het formulier verder invullen en afwachten.

Terwijl jij afwacht gaat de kredietverstrekker de door jouw opgegeven gegevens beoordelen. De kredietverstrekker controleert of een lening verantwoord geld lenen is. is dit het geval? Dan ontvang je direct een offerte. Is jouw lening bij één van de kredietverstrekkers afgewezen? Geen probleem, kredietverstrekkers hanteren allemaal een verschillend beleid. Je kunt het altijd bij de volgende aanvragen.

Beste lening kiezen

Dit lijkt heel eenvoudig, de beste én goedkoopste lening kiezen. Toch komt er el iets meer bij kijken. Bij de goedkoopste lening gaat het niet alleen om de laagste rente. Je moet ook kijken naar de maandlasten van de lening. Daarnaast is het van belang dat boetevrij aflossen mogelijk is. De looptijd van je krediet bepaald daarnaast ook nog wat voor jou de beste lening is. Het is belangrijk dat de looptijd van je lening overeen komt met hetgeen je wilt financieren.

Goedkope lening afsluiten

De sleutel bij een goedkope lening is leningen vergelijken. Dit kan je doen door offertes aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers. De meeste verstrekkers werken namelijk met verschillende klassen voor verschillende consumenten. Dit kan ervoor zorgen dat de rente sterk wisselt bij de verschillende aanbieders.

Een goedkope geldlening vinden is dus wel wat werk. Maar als het geld op je rekening staat ben je dit over het algemeen snel weer vergeten.

Is een geldlening zonder inkomen mogelijk?

Een veel gestelde vraag. Kan je geld op je rekening krijgen als je geen of een laag inkomen hebt.
Helaas is het niet mogelijk om een geldlening af te sluiten zonder inkomen. De bank is dan te bang dat ze het geld niet terugkrijgen. Eigenlijk ook wel logisch natuurlijk. Zonder inkomen kan je jouw lening ook niet terugbetalen. Ook als je al een lening hebt en deze wilt oversluiten naar een goedkopere lening zal de bank niet instemmen met een nieuwe lening.

Leningen vergelijken voor goedkoop lenen

Geld lenen kost natuurlijk geld. Leningen vergelijken kan ervoor zorgen dat je veel op je lening kan gaan besparen. Maar waar let je op?

Wij lezen op verschillende websites dat je gewoon je lening moet aanvragen en dan komt alles wel goed. Dit is niet hoe het werkt. Het is altijd verstandig om verschillende offertes op te vragen zodat je zeker weet dat je de goedkoopste lening krijgt. Dit kost je naast wat tijd verder niets. Een offerte voor een lening is altijd gratis en verplicht je tot niets. Een lening vergelijken met een andere lening doe je vooral door te kijken naar de totale kosten. Deze staan altijd op de offerte vermeld.

Persoonlijk advies over voordelig lenen

Heb je niet veel verstand van financiële zaken en weinig inzicht in je financiële situatie? Dan kan het verstandig zijn om een lening af te gaan sluiten met persoonlijk advies.
Het fijne is dat er volgens de Wet op het Consumentenkrediet geen kosten in rekening gebracht mogen worden als je alleen een lening gaat afsluiten. Je betaald alleen rente over het openstaande bedrag.
Verder zijn er geen kosten. Als je het geleende bedrag hebt terugbetaald wordt je krediet ook gelijk aDe aanbieder zullen zich in ieder geval inspannen om goedkoop lenen ook voor jou mogelijk te maken!

Goedkoopste Doorlopend Krediet

Lenen met laagste renteHoewel een doorlopend krediet bijna niet meer afgesloten wordt, wil je natuurlijk wel graag de goedkoopste lening afsluiten. Bij een doorlopend krediet is dit kinderlijk eenvoudig.
Er is namelijk nog maar één aanbieder van het doorlopend krediet. Doorlopende kredieten worden alleen nog verstrekt door Qander. Ook hebben doorlopend kredieten tegenwoordig een maximale looptijd.

Een minimale looptijd heeft het doorlopend krediet niet. Je kunt het krediet vandaag afsluiten en morgen weer aflossen. Hierbij wordt geen boete in rekening gebracht. Of deze vorm van geld lenen voor jou geschikt is hangt af van jouw persoonlijke situatie. Heb je geld achter de hand nodig? Dan is deze vorm van geld lenen wellicht het meest geschikt voor je. Afgeloste bedragen kun je namelijk gewoon weer opnemen bij het krediet.

Een doorlopend krediet afsluiten met een negatieve bkr registratie is niet mogelijk. Het grote voordeel van een doorlopend krediet is dat je ingeloste bedragen weer kunt opnemen. Om er toch weer een nadeel in te gooien, het doorlopend krediet heeft een hogere rente wat geld lenen weer iets duurder maakt.

Tarieven goedkoop geld lenen in beeld

Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken hebben we de tarieven voor het online geld lenen op onze lening vergelijking pagina gezet. Zodra je op de pagina komt wordt er direct gevraagd wat je gewenste bedrag is om te gaan lenen.

Tarieven persoonlijke lening, hoe komen ze tot stand?

Een interessante vraag, waar je eigenlijk weinig over leest. Toch is het best een belangrijk onderwerp.
Bij het aanvragen van de lening wordt er naar jouw profiel gekeken. Des te beter jouw “leenprofiel” des te lager de rente.
Zaken die positief werken op het leenprofiel:

  • Hoog inkomen (des te hoger des te beter
  • Positieve BKR registratie(s)
  • Koopwoning
  • Gehuwd of samenwonend met kinderen
  • (lange)vaste dienstverbanden

Als je niet aan bovenstaande voldoet kan je natuurlijk gewoon een lening aanvragen, er is echter een kans dat je een iets hogere rente zult krijgen.

Goedkope lening afsluiten door te vergelijken

In het verleden waren er verschillende soorten leningen. Tegenwoordig is er een stuk minder te kiezen.
Dit maakt de zoektocht naar de goedkoopste lening wel weer een stuk voordeliger en maakt lenen weer goedkoop geld lenen. Ondanks de vaste looptijd van een persoonlijke lening heeft deze leenvorm geen minimale looptijd. Je mag de lening inlossen wanneer je wilt.

Door te vergelijken kan je lenen op de manier die jij wilt. Natuurlijk zul je rekening moeten houden met een maximale looptijd (van 180 maanden). Let er wel op dat lenen met een langere looptijd er ook voor zorgt dat lenen duurder wordt. Des te langer je aan het lenen bent, des te meer je uiteindelijk terug gaat betalen voor de lenig. Lenen kost geld. Maar als je gaat lenen met een kortere looptijd zal je zien dat, ondanks een hogere rente, je toch voordeliger een lening af kunt sluiten.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Wil je goedkoop lenen? Vraag dan altijd meerdere offertes aan. Offertes zijn namelijk altijd kosteloos en vrijblijvend. Al wil je meer dan 100 offertes aanvragen, er zal nooit een cent in rekening gebracht worden. Omdat je verschillende aanbiedingen krijg kan je de goedkoopste leningen selecteren en direct online geld lenen.

Voor-en nadelen van de persoonlijke lening

Laten we beginnen bij de voordelen;
Een persoonlijke lening heeft een lagere rente.
De rentes van een persoonlijke lening staan vast. Je krijgt dus een vaste rente.
De maandlasten staan ook vast. Je weet dus altijd waar je aan toe bent. Met jouw lening krijg je dus een vaste looptijd.
Geld staat meestal binnen twee werkdagen op je rekening.

Nadelen van de lening
Als er voordelen zijn, zijn er natuurlijk ook nadelen;
Als je na het afsluiten van de lening extra geld nodig hebt dan moet er een nieuwe lening afgesloten worden.
Afgeloste bedragen kunnen niet opnieuw opgenomen worden.
Keuze leenbedrag gemaakt? Dan wordt dit bedrag ook direct op je rekening gestort. Het is niet mogelijk om een bedrag in depot te laten staan.

Hoeveel tijd kost het goedkoop lenen van geld?

Hier kan je echt wel even voor uittrekken. Als je echt een goedkope geldlening wilt moet je verschillende offertes opvragen bij verschillende kredietaanbieders. Je kunt dan de offertes die je ontvangt met elkaar vergelijken. Als de aanbieders een verschillende looptijd aanbieden moet je hier ook nog rekening mee houden. Het is dan ook handig om vooraf je gewenst looptijd en gewenste leenbedrag vast te stellen en hiermee de offertes aan te vragen.

Natuurlijk vraag je alleen aan bij een betrouwbare kredietverstrekker. Alle kredietverstrekkers op onze website vind je alleen aanbieders die onder toezicht staan bij de Autoriteit Financiële Markten.

Heb je op dit moment al een lening?

Dat is geen probleem. Wel zijn er belangrijke zaken waar je op moet letten als je jouw bestaande lening gaat oversluiten. Een van de belangrijkste zaken om naar te kijken is het totale leenbedrag. Als je een persoonlijke lening hebt kan je eenvoudig uitrekenen wat je totale leenbedrag nog is. Vergelijk dit met de nieuwe lening (hiervan moet in de offerte al staan wat de totale kosten zijn. Dan weet je zeker dat je de beste én goedkoopste lening afsluit. Je ziet meteen hoeveel rente je extra gaat betalen aan je nieuwe lening. Je ziet direct of je nieuwe geldlening echt voordelig is.

Wat is goedkoop lenen?

Een goedkope geldlening is een lening met een lage rente en een kortere looptijd. Des te korter de looptijd des te eerder je de lening hebt terugbetaald. Des te sneller dit gebeurt, des te minder je aan rente betaalt. Zo betaal je het minste aan je leningen.

Hoe kan ik snel geld lenen?

Snel geld op je rekening nodig? Dan schiet het verantwoord geld er nog wel eens bij in. Toch is het cruciaal om goed op te blijven letten. Als je snel wilt lenen is het belangrijk om, als je jouw lening aanvraagt ook gelijk even te vragen wat de verwachte tijd is voor de afwikkeling van de lening. Dit verschilt per bank namelijk enorm en maakt het verschil tussen wel of niet snel geld lenen.

Geldlening zonder advies, wat houdt dat in?

Als je een lening af gaat sluiten zonder advies betekent dit dat je zelf kiest. Je vergelijkt de verschillende kredietverstrekkers en kiest zelf waar je de lening aanvraagt. Je kunt natuurlijk alleen kijken naar een lage rente, maar let ook op andere factoren, zoals een langere looptijd waardoor je in de gehele looptijd meer rente gaat betalen.

Heb je meerdere leningen lopen? Let er dan ook op dat het voordelig kan zijn om leningen samen te voegen. Als je een lening gaat afsluiten zonder advies zal je zelf moeten kijken of het voor jou voordelig is om leningen samen te gaan voegen.

Hoe volledig is de vergelijking?

Er zijn 3 banken die in onze vergelijking niet worden meegenomen. Dit zijn de grootbanken: ING, ABN Amro en Rabobank. Wij nemen deze niet mee omdat we onvoldoende inzicht hebben in hun acceptatiekader en geen samenwerking met deze banken hebben.