Kredietvormen

Er zijn verschillende kredietvormen. Zo is er het doorlopend krediet, de persoonlijke lening of de minilening. Daarnaast is er natuurlijk nog de mogelijkheid om geld te lenen bij vrienden, familie of kennissen. Voor welke vorm van geld lenen u kiest hangt natuurlijk af van uw persoonlijke situatie.

Kredietvormen

kredietvormen
Er zijn verschillende kredietvormen. U kunt hierbij denken aan kredietvormen in het commerciële circuit, aanbieders als banken en dergelijke. Maar ook in het niet commerciële circuit. Het geld lenen bij kennissen of vrienden. Welk vorm u kiest hangt af van uw wensen en uw persoonlijke situatie. Het is raadzaam om dit met een financieel adviseur te overleggen.

Advies over de juiste kredietvorm

Als u een doorlopend krediet of een persoonlijke lening aanvraagt bij een kredietbemiddelaar krijgt u veelal advies bij uw lening.
Dit advies is gratis en vrijblijvend. U kunt dus zelf bepalen of u het advies met betrekking tot het geld lenen gaat opvolgen. Dit advies moet gratis zijn omdat de adviseurs al beloond worden door de banken als u de lening wél via hen afsluit.

Verschillen tussen de kredietvormen.

De belangrijkste kredietvormen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De verschillen hiertussen zijn groot.
Bij een persoonlijke lening heeft u een vaste rente, een vaste looptijd en een vast maandtermijn. Helaas is het wel zo dat er bij deze kredietvorm door sommige aanbieders een boete in rekening wordt gebracht bij het vervroegd inlossen.
Het doorlopend krediet is eigenlijk bijna het tegenovergestelde. Een doorlopend krediet kenmerkt zich door flexibiliteit. U kunt opnames doen uit het krediet tot aan uw kredietlimiet. U mag boetevrij extra inlossen wanneer u wilt en zoveel u wilt.
Daarnaast is er nog de mogelijkheid voor een minilening. Een minilening wordt veelal gebruikt als kleine lening tot maximaal 1500 euro. Het voordeel van een minilening is dat het de enige commerciële mogelijkheid is voor geld lenen zonder BKR toetsing.