Minilening aanvragen

Heeft u een kleine lening nodig? Dan kan een minilening aanvragen voor u een oplossing zijn om te gaan geld lenen. Een minilening is een kleine lening tot maximaal € 1.500,00. Deze lening kunt u eenvoudig en snel aanvragen.In de tabel ziet u direct de verschillende mogelijkheden voor een minilening.

Minilening aanvragen

Product
Max. 1e lening
Max. leenbedrag
Max. Looptijd
Storting
Aanvragen
Geen BKR Toetsing
€ 400,-
€ 400,-
45 dagen
24 uur
Ferratum Pluslening
Geen BKR Toetsing
€ 400,-
€ 1.500,-
62 dagen
24 uur
Geen BKR Toetsing
€ 400,-
€ 1.500,-
62 dagen
24 uur
Een minilening aanvragen kan eenvoudig en snel via bovenstaande tabel. Er zijn helaas niet meer aanbieders dan in bovenstaande tabel. Waar er in het verleden nog tientallen aanbieders zijn geweest, zijn er nu nog maar twee. Het vreemde is dat beide ook nog eens dezelfde moedermaatschappij hebben. Beide zijn namelijk in handen van de Ferratum Groep. Eigenlijk is er dus helaas niets meer te kiezen. Of de andere aanbieders zoals betaaldag.nl en dergelijke nog terugkomen is onduidelijk. Op de website wordt enkel vermeld dat het nu even niet mogelijk is om aanvragen te doen.

Minilening aanvragen of een gewoon krediet?

Minilening aanvragen
Een minilening aanvragen kan een oplossing zijn als u voor een korte termijn een klein bedrag nodig heeft. Toch is het in de meeste gevallen zeker niet de meest voordelige oplossing. Een minilening kan namelijk behoorlijk kosten met zich meebrengen. Qua snelheid wordt een minilening wellicht iets sneller verstrekt dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het nadeel is echter dat de kosten torenhoog zijn.
Als u geld nodig heeft kan het juist ook een mooi moment zijn om eens na te denken over het leningen oversluiten. Wellicht is dit juist een mooi moment om uw te dure lening over te sluiten naar een voordelige lening.

Minilening en het BKR

Geld lenen zonder BKR toetsing? Dan is de minilening de enige manier. Een minilening is altijd een lening zonder BKR toetsing. De verstrekkers van minileningen zijn namelijk niet aangesloten bij het BKR en kunnen daarom geen toetsing doen bij het BKR. Bijkomend voordeel is dat ze ook geen registratie bij het BKR kunnen doen. Een minilening zal dus nooit geregistreerd worden bij het BKR. Ook niet als u de lening niet tijdig terugbetaald.

Risico’s bij de minilening

Het nadeel bij het afsluiten van een minilening is de prijs. Een minilening aanvragen is een dure lening aanvragen. Niet voor niets waarschuwt de toezichthouderAFM voor deze dure vorm van geld lenen. Het belangrijkste waar u rekening mee moet houden is dat u bij deze vorm van geld lenen het bedrag binnen maximaal 60 dagen moet terugbetalen. Daarnaast zijn de extra kosten uiteraard een bottleneck. Wees daarom altijd voorzichtig met een minilening aanvragen en ga ook na of er wellicht nog andere mogelijkheden zijn om de lening af te sluiten.

Geld lenen binnen 10 minuten?

In het verleden was het mogelijk om met een minilening binnen 10 minuten geld op de rekening te hebben. De minilening had toen ook nog een andere naam, het sms krediet. En dat is ook eigenlijk wat het was, een sms verzenden was voldoende om een lening aan te vragen. Tegenwoordig is het, ook bij een minilening aanvragen, toch anders geregeld. Het duurt meestal enkele uren en in sommige gevallen zelfs een volledige dag voordat het geld op de rekening staat bijgeschreven.
Gelukkig is hier wel een uitzondering op, binnen 10 minuten geld lenen is namelijk nog wel mogelijk indien u een bestaande klant bent bij de verstrekkers van de minilening. Het gaat dan specifiek om Ferratum of Saldodipje. Dat zijn op dit moment namelijk nog de enige twee actieve verstrekkers van de minilening.

Een minilening aanvragen? Bij welke aanbieders kan ik terecht?

Als u een minilening aan wilt vragen kon u in het verleden bij verschillende aanbieders terecht. Hoeveel exact kunnen wij u helaas niet meer aangeven, maar het aantal lag in ieder geval tussen de 5 en de 10. Op dit is het aantal aanbieders helaas beperkt. Wet en regelgeving zijn steeds strenger geworden. De druk van de AFM op de aanbieders van de minilening is behoorlijk geweest. Er zijn door de AFM ook flinke boetes uitgedeeld aan de verstrekkers van de minileningen. Dit omdat de aanbieders blijkbaar lang niet altijd goed hebben gewerkt.
Op dit moment is er eigenlijk nog maar één aanbieder over. Deze werkt nog onder twee verschillende namen. De aanbieder is de Ferratum Group. Deze werkt nog onder de namen Saldodipje.nl en Ferratum.nl. Beide hebben dus dezelfde eigenaar.