Minilening afsluiten

Een minilening afsluiten lijkt heel eenvoudig. Maar u wilt natuurlijk weten waar u voordelig en verantwoord een minilening kunt afsluiten. Een minilening toch weer net een iets andere vorm van geld lenen dan een “gewoon” doorlopend krediet of een persoonlijke lening.

Minilening afsluiten

Minilening aanvragen Bij het afsluiten van een minilening zijn er eigenlijk minstens net zoveel zaken waar u rekening mee moet houden als bij een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Sterker nog. Het kan zelfs zo zijn dat u eigenlijk met nog meer zaken rekening moet houden. Ondanks de kortere looptijd en het veel lagere leenbedrag. De uitdaging is namelijk dat bij een minilening het krediet snel terugbetaald moet worden. Een minilening afsluiten doet u dus altijd voor een korte termijn. Dat lijkt mooi, want u bent er weer snel vanaf. Het grote nadeel is echter dat u er dus ook voor moet zorgen dat u het geld wel bij elkaar heeft op een korte termijn.
Heeft u dit niet? Dan wordt een minilening afsluiten nog duurder.

Aandachtspunten bij het afsluiten van een minilening

minilening afsluiten
Het klinkt wellicht cru. De belangrijkste vraag die u zichzelf zou kunnen stellen is echter of een minilening afsluiten voor u echt de beste optie is. De cruciale vraag hierbij is of het daadwerkelijk mogelijk is om de lening binnen de looptijd van 30, 45 of 60 dagen wel echt terug te betalen is. Zeker bij de grotere bedragen van bijvoorbeeld € 1500,- kan dit anders problemen opleveren.
Daarnaast is het zaak om na te gaan of er echt geen andere mogelijkheden zijn. Een minilening afsluiten is namelijk echt de duurste vorm van geld lenen.

Minileningen vergelijken

Bij elke krediet dat u wilt gaan afsluiten is de eerste tip dat vergelijken u veel geld kan besparen. Dit zou bij een minilening eigenlijk niet