Skip to main content

Minilening

Een minilening is een kleine lening van maximaal € 1.800,00 met een maximale looptijd van 62 dagen. Het grote voordeel van een minilening is dat het een lening zonder BKR toetsing en registratie is. Hierdoor is deze lening ook geschikt voor mensen met een negatieve BKR registratie. Het is daarmee ook de enige mogelijkheid om een lening af te sluiten zonder BKR sluiting bij banken of kredietverstrekkers.

Geen BKR Toetsing
Geld lenen zonder gedoe
Rente 11,62%
€ 100,00 tot € 500,00
Looptijd 30 dagen
storting binnen 24 uur
Direct Aanvragen
Geen BKR Toetsing
Geld lenen zonder gedoe
Rente 11,62%
€ 600,00 tot € 1.00,00
Looptijd 45 dagen
storting binnen 24 uur
Direct Aanvragen
Geen BKR Toetsing
Geld lenen zonder gedoe
Rente 11,62%
€ 1.100,00 tot € 1.800,00
Looptijd 62 dagen
storting binnen 24 uur
Direct Aanvragen

Wat is een minilening

Om te beginnen, wat is een minilening:
Een minilening is een krediet met een maximaal bedrag van 1800 Euro. Het is niet alleen een klein leenbedrag. De maximale looptijd is ook nog eens kort. Je moet een lening van 1800 Euro in 62 dagen weer terugbetalen. Dit betekent dat je een forse maandelijkse aflossing krijgt.
Houd hier rekening mee voordat je de lening afsluit. Je zult minimaal 900 euro per maand moeten terugbetalen.
Een minilening is dus alleen een oplossing als je weet dat je snel een bedrag ter beschikking krijgt om de minilening terug te kunnen betalen.

Voor wie is een minilening geschikt?

Een minilening is geschikt voor een aantal verschillende situaties. Er wordt veel gekozen voor een minilening omdat het de enige commerciële manier is van geld lenen zonder BKR toetsing.
Omdat er veel mensen zijn met een negatieve BKR registratie is dit de enige manier om een lening af te sluiten met een negatieve BKR registratie.
Daarnaast is een minilening een vorm van snel geld lenen. Als je al eerder een minilening hebt gehad kan je lenen binnen 10 minuten.
Een minilening is dus vooral geschikt als je kort een relatief klein bedrag nodig hebt.

Extra kosten bij de lening

Er wordt online veel gezegd over de extra kosten van de lening. Eén van de partijen die er voor waarschuwt is de Autoriteit Financiële Markten, kortweg AFM. Er kunnen bij deze vorm van geld lenen wel extra kosten in rekening gebracht worden.

De extra kosten kan je voorkomen door gebruik te maken van een borgsteller. Deze persoon staat er garant voor dat jij jouw lening tijdig terugbetaald. Lukt het je niet om tijdig te betalen? Dan neemt de borgsteller de betaling van je over. Uiteraard moet je hier vooraf wel goede afspraken over maken.

Niet voor iedereen geschikt

MinileningOver geld lenen kunnen we niet anders dan eerlijk zijn. Deze vorm van geld lenen is heel anders dan een persoonlijke lening. Belangrijkste verschil is natuurlijk de looptijd. Door de korte looptijd van deze leningen zal je een relatief hoge maandlast krijgen. Als je niet zeker weet, of zeker weet, dat je de lening niet tijdig terug kunt betalen is het ontzettend belangrijk dat je de lening niet aangaat. Hoe moeilijk dit ook kan zijn.

Zorg er dan ook voor dat je voordat je de lening aangaat weet wat haalbaar en niet haalbaar is. Maak een financieel overzicht waaruit duidelijk blijkt wat je wel en niet kunt betalen. Houdt hierbij ook rekening met onvoorziene uitgaven. Maak een zo compleet mogelijke planning.

Kan je minileningen vergelijken?

Tien jaar geleden waren er nog veel verschillende aanbieders van minileningen, flitskredieten of zelfs SMS kredieten. Tegenwoordig is de spoeling een stuk dunner. In veel andere Europese landen is er nog volop keuze. In Nederland is dit door strenge wet- en regelgeving (en handhaving hierop), nog maar één aanbieder.

De enige aanbieder die Nederland rijk is, is Saldodipje. Een saldodipje kan je snel en eenvoudig aanvragen en zorgt ervoor dat je binnen 24 uur geld kunt lenen.

Is Saldodipje betrouwbaar?

Iets waar je natuurlijk altijd je vraagtekens bij moet zetten. Is Saldodipje betrouwbaar, en zo ja waar blijkt dit uit.

Laten we beginnen met het gegeven dat Saldodipje niet onder toezicht staat van de AFM. Daarom zien we boven de uitingen van Saldodipje ook niet de meldingen “Let op, Geld lenen kost geld!”. Ook doet Saldodipje geen toetsing en registratie bij het BKR. Dit is ook de reden waarom Geld lenen zonder BKR toetsing alleen mogelijk is met een minilening.

Er wordt heel veel gebruik gemaakt van minileningen. Wat dat betreft kunnen we zeggen dat Saldodipje betrouwbaar is. Het nadeel dat wij regelmatig terug zien komen zijn wel de hoge bijkomende kosten. Deze kosten worden in rekening gebracht als er geen garantsteller wordt gevonden.

Daarnaast is Saldodipje voor veel mensen de laatste mogelijkheid om geld lenen mogelijk te maken. Saldodipje stort altijd het geld, wat dat betreft zeer betrouwbaar. Het enige vervelende punt is dat geld lenen geld kost. De lening moet natuurlijk ook weer snel terugbetaald worden.

Conclusie: Zeker betrouwbaar en een mogelijkheid voor geld lenen zonder BKR toetsing. Maar zeker niet voordelig. Voor veel mensen wel een ideale oplossing voor onvoorziene uitgaven.

Verschil tussen minilening en persoonlijke lening

Er is een duidelijk verschil tussen minileningen en persoonlijke leningen. Beide hebben wel een vast maandtermijn gedurende de looptijd. Het grote verschil is natuurlijk ook de looptijd van de lening. Een persoonlijke lening kan een looptijd hebben tot 180 maanden. Een minilening maximaal 62 dagen.

Bij een persoonlijke lening zal er altijd een toetsing en registratie bij het BKR plaatsvinden. Als je een negatieve registratie hebt kan je geen financiering krijgen. Dit is bij de minilening anders. Omdat de verstrekker hiervan niet is aangesloten bij het BKR zal deze lening niet worden aangemeld of geregistreerd bij het BKR. Geld lenen zonder BKR toetsing kan dus niet met een persoonlijke lening, wél met een minilening.

De kosten bij een minilening zijn ook veel hoger dan bij een persoonlijke lening. Bij een persoonlijke lening worden deze niet in rekening gebracht. Dit is ook vastgelegd in de Wet op het Consumentenkrediet.

Lenen met een tijdelijk dienstverband?

Heb je een tijdelijk dienstverband? Bijvoorbeeld een (half)jaarcontract of een uitzendovereenkomst fase B of C? Dan is het geld lenen met een minilening geen probleem. Je inkomen wordt in de maximale leencapaciteitsberekening volledig meegenomen.
Je kunt de maximale minilening afsluiten.

Geld lenen met een tijdelijk dienstverband is echter niet altijd mogelijk. Heb je een fase A uitzendovereenkomst. Dan wordt er heel kritisch naar je aanvraag gekeken. Het kan mogelijk zijn om een lening af te sluiten, maar de kans is wel iets kleiner.