Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen? Dan heeft u de keuze gemaakt voor een lening met zekerheid. En niet alleen zekerheid overigens. Een persoonlijke lening aanvragen kan ook nog eens verstandig zijn als u goedkoop geld lenen mogelijk wilt maken. Het prettige van een persoonlijke lening aanvragen is namelijk dat u ook nog eens een veel lagere rente heeft dan bij een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening kunt u al afsluiten vanaf de lage rente van slechts 4,1%.

Persoonlijke lening aanvragen

geld lenen
Een persoonlijke lening aanvragen kan bij verschillende aanbieders. De onderlinge verschillen tussen de aanbieders kunnen groot zijn. Kredietbemiddelaars werken over het algemeen allemaal samen met dezelfde banken. Hier is weinig verschil tussen te ontdekken. Met uitzondering van de leningen bij Defam. Hierbij is er een verschil tussen de Defam Premium aanbieders en de “gewone” aanbieders. De Defam Premium aanbieders kunnen u een rente geven die ongeveer 0,2% lager ligt dan het reguliere tarief. In ons overzicht hebben wij uiteraard alleen de Defam Premium aanbieders vermeld. Een persoonlijke lening aanvragen kan natuurlijk ook bij de eigen bank. Nadeel hierbij is echter dat de rentetarieven een heel stuk hoger zijn. Via een kredietbemiddelaar kunt u geld lenen vanaf 4,1% bij een persoonlijke lening. Bij de reguliere banken wordt een vanaf rente gehanteerd van meer dan 5,5%, en dat is dan nog bij de voordeligste aanbieders.

Acceptatierichtlijnen persoonlijke lening

Om een lening te kunnen krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarde is dat u een inkomen heeft wat toereikend is om te voldoen aan de VFN normering. Dit moeten wij overigens iets anders formuleren. Het gaat hierbij niet alleen om uw inkomen. Het gaat meer om het verschil tussen inkomsten en gebudgetteerde uitgaven. Als hier voldoende ruimte tussen zit kan de bank u de lening verstrekken.
Banken kijken echter naar meer dan alleen uw inkomsten/lasten verhouding. Omdat u de lening voor een langere tijd aangaat zullen de banken bij een persoonlijke lening aanvragen zoveel mogelijk zekerheden willen hebben. Een vast inkomen is natuurlijk een gedeeltelijke zekerheid, er wordt ook gekeken naar uw woonsituatie, of u alleenstaand bent of samenwonend. Of u eerder gehuwd geweest bent en natuurlijk, het BKR.

Persoonlijke lening en het BKR

Als u een negatieve BKR registratie heeft is het haast niet mogelijk om nog een persoonlijke lening af te sluiten. Als u al eerder geleend heeft en dit juist altijd tijdig heeft terugbetaald, krijgt u hier bij uw persoonlijke lening aanvragen juist een extra lage rente voor. De banken kunnen dan zien dat u leningen gewend bent, en dat u deze leningen ook tijdig heeft kunnen terugbetalen.