Skip to main content

Snel geld lenen

Heb je onvoorziene kosten die met spoed betaald moeten worden, maar is je rekening nu net even leeg? Dan kan snel geld lenen handig zijn. De vraag is alleen, waar begin je? Waar kan je snel geld lenen, hoe kan je dit regelen en waar begin je. Snel geld lenen kan een oplossing zijn, maar als je bij de verkeerde partij aanklopt kan het je ook veel geld kosten.

Hoe kan ik snel geld lenen?

Snel geld lenen kan op 3 verschillende manieren:
– Geld lenen bij familie of vrienden
– Geld lenen in de vorm van een minilening
– Een persoonlijke krediet

Een echte snelle lening afsluiten doe je natuurlijk door kleine bedragen te lenen bij je familie. Dit kan snel en ook nog eens zonder BKR registratie en toetsing. Grotere bedragen duurt vaak langer. Maar het is wel één van de belangrijkste vormen van direct geld lenen.

Met minileningen kan je tot een maximaal bedrag van 1800 euro lenen zonder BKR toetsing. Van aanvraag tot uitbetaling kan met een minilening binnen 24 uur. Als je al een bestaande klant bent bij een verstrekker van minileningen kan je binnen 10 minuten geld lenen.

Een persoonlijke lening is een lening met een vaste rente en looptijd. Het maximale kredietlimiet bij een persoonlijke lening is 75.000 Euro. Je mag meerdere persoonlijke leningen naast elkaar afsluiten.

Een doorlopend krediet wordt door Nederlandse kredietverstrekkers eigenlijk niet of nauwelijks meer aangeboden. De enige aanbieder van het doorlopend krediet is op dit moment Qander. Het maximale leenbedrag is beperkt tot 50.000 Euro.

Geld lenen zonder BKR: zo lost u het op!

Kort en bondig? Direct geld lenen zonder bkr toetsing: ga lenen bij familie of vrienden of sluit een minilening. Bij een andere lening afsluiten zal er altijd een BKR toetsing en BKR registratie plaatsvinden.

Wat is snel geld lenen?

snel geld lenenAls je snel geld wilt lenen wil je weten wat je kunt verwachten. Bij Nederlandse verstrekkers zal de snelste lening het geld lenen binnen 10 minuten zijn. Dit kan dan bij de minilening verstrekkers als je al eerder een minilening hebt afgesloten. Is dit niet het geval? Dan moet je rekening houden met, van aanvraag tot uitbetaling, een periode van minimaal 24 uur. Bij zowel de minilening als de persoonlijke lening worden geen verborgen kosten in rekening gebracht.
Alle kredietverstrekkers hebben een online werkwijze. Maar je kunt ook telefonisch contact opnemen om je lening aan te vragen.

Hoe werkt geld lenen?

Snel geld lenen werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt bij nagenoeg alle partijen online geld lenen door een digitaal een aanvraag te doen. Je krijgt dan vaak al binnen 10 minuten een reactie van de kredietverstrekker. Als je een lening aanvraagt kan je er gelijk voor kiezen om lening samen te gaan voegen. Je huidige lening oversluiten kan je veel geld besparen.

Als de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld en deze akkoord is krijg je een offerte. Bij de beoordeling wordt er onder andere gekeken naar je inkomen Deze offerte ontvang je per mail en kan je veelal direct online ondertekenen.

Bij de offerte willen de kredietverstrekkers vaak ook nog wat andere documenten ontvangen. Dit zijn in ieder geval een legitimatiebewijs, een kopie van je loonstrook om te zien of je een vast inkomen hebt en bankafschriften. Deze documenten vraagt de kredietverstrekker op omdat ze willen zien wat je financiële situatie is en om na te gaan geld lenen wel verantwoord geld lenen is.

Als laatste heb je nog het allermooiste moment. Het moment dat het geld overgemaakt wordt op je rekening. Je kunt dan eindelijk je nieuwe auto ophalen, of je rekening betalen.

Hoeveel geld kan ik lenen?

Alle kredietverstrekkers hebben hiervoor hun eigen berekening. Een lening aanvragen geeft dan ook meestal het meest duidelijke beeld om te zien wat je exact kunt lenen. Er zijn natuurlijk ook berekeningstools, maar deze geven je maar een zeer beperkte indicatie. Is je inkomen onder de 1700 bruto per maand? Of ben je nog onder de 21? Dan is een lening afsluiten sowieso erg lastig.

Rente Persoonlijke lening

Als je niet alleen een snelle lening wilt afsluiten maar ook nog eens de goedkoopste lening, dan kan je kiezen deze leenvorm. Je krijgt dan de lening met de laagste rente van Nederland. Als je geld leent kan dat dus het meest voordelig in de vorm van een persoonlijke lening. Deze vorm van geld lenen kan je alleen afsluiten met een positieve BKR registratie, deze krijg je automatisch als je al eerdere een lening hebt afgesloten en deze tijdig hebt terugbetaald. Je hebt altijd een vaste looptijd en vaste maandelijkse lasten. Boetevrij aflossen is tegenwoordig nagenoeg altijd mogelijk.

Wil je geld lenen wanneer het jou uitkomt?

Dat kan heel eenvoudig, Omdat je bijna altijd online je lening kunt aanvragen kan je geld lenen wanneer jij dit wilt. Houdt er wel rekening mee dat een lening verstrekken, het beoordelen van je gegevens wel wat tijd kost. Zo zal er een toetsing bij het bureau krediet registratie gedaan worden bij de meeste banken. Heb je een positieve BKR registratie? Dan wordt geld lenen alweer een stuk makkelijker. Je kunt dan offertes aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers en offertes vergelijken.

Waarom kan ik geen geld lenen met negatieve BKR?

direct geld lenenEigenlijk klopt deze vraag niet helemaal, je kunt namelijk wél geld lenen met een negatieve BKR registratie. Het is alleen niet eenvoudig en het aanbod is beperkt. Je kunt alleen terecht bij vrienden, familie of als je een lening bij Saldodipje aan gaat vragen. Bij Saldodipje kan je zonder gedoe online geld lenen.

Bij andere kredietverstrekkers is het niet mogelijk om met een negatieve BKR registratie geld te lenen. Omdat er een negatieve ervaring is geweest in het verleden zijn banken te angstig dat je een nieuwe lening niet op tijd gaat terugbetalen. Als een negatieve BKR registratie eenmaal is gegeven blijven banken erg terughouden om te financieren. Zelfs als je jouw financiële situatie weer op orde hebt en beschikt over voldoende inkomen. Banken hebben teveel angst dat er weer achterstallige betalingen zullen komen als dit ooit het geval is geweest.

Flitskredieten uit het buitenland

In de politiek hebben ze er de mond best veel van vol. Eén Europa. Toch merken we daar niets van als het gaat om flitskredieten. De autoriteit financiële markten is overigens ook een groot tegenstander van dit soort kredieten. Ze willen de consument beschermen en ervoor zorgen dat de er geen flitskrediet aanbieders meer zijn in Nederland.

Het is de Autoriteit financiële markten aardig gelukt. In het verleden waren er een tiental aanbieders van flitskredieten waardoor lenen zonder BKR toetsing en lenen zonder BKR registratie erg eenvoudig was. Er waren voldoende kredietverstrekkers om dit mogelijk te maken. Op dit moment is er nog maar één aanbieder in Nederland en dat is Saldodipje. Alle andere kredietverstrekkers zijn vertrokken uit Nederland omdat het ze te moeilijk is gemaakt. Er zijn veel boetes uitgedeeld aan verstrekkers van de minilening.

Wacht met aanvragen lening met negatieve BKR

Als je wilt lenen kan het handig zijn om eerst je BKR toetsing op te vragen. Dit is kosteloos via de website van het BKR. Je kunt dan direct nagaan of je een negatieve registratie hebt. Is dit het geval? Dan zie je ook gelijk wie je wanneer heeft aangemeld. Als dit onterecht is kan je hier nog bezwaar tegen maken. Als je bezwaar gegrond wordt verklaart dan kan je van geld lenen met een negatieve BKR registratie naar een lening afsluiten met een positieve BKR registratie. En dat laatste is echt vele malen voordeliger en daarmee de beste optie.

Onze BKR-registratie specialisten

Wil je meer weten over het BKR en de BKR meldingen? Neem dan rustig de tijd om de website van het BKR eens goed door te nemen. Daar staat een duidelijke uitleg over de verschillende registraties.
Nog niet alles helemaal duidelijk? Geen probleem, stuur ons een email en wij proberen je vraag direct te beantwoorden.

BKR-registratie verwijderen

Wil je jouw BKR laten verwijderen? Daar kunnen wij je helaas zelf niet mee helpen. We verwijzen je hiervoor graag naar de website van Dynamiet Nederland. Daar zijn de echte specialisten om een registratie te verwijderen.

Geld lenen met BKR

Als je een positieve registratie hebt wordt geld lenen alweer een stuk eenvoudiger. Dit geldt overigens niet alleen voor het afsluiten van een lening, maar ook voor het afsluiten van een hypotheek. Een kredietverstrekker vind het fijn als je al een lening hebt gehad en deze tijdig hebt terugbetaald. Je krijgt hier als het ware bonuspunten voor, dit wordt veelal beloond met een lagere rente.

Acceptatiebeleid; wat zijn de voorwaarden?

Als je een lening wilt afsluiten moet je in ieder geval beschikken over een vast en bestendig inkomen.
Dit mag inkomen zijn uit een dienstverband, maar ook uit een uitkering. Daarnaast wordt er natuurlijk bij de kredietverstrekker wat er op het BKR staat. Heb je al een lening en heb je deze lening altijd op tijd terugbetaald?

Verwijderen van een BKR-registratie om geld te kunnen lenen

Het verwijderen van een negatieve BKR gebeurd steeds vaker. Het heeft ook steeds vaker succes omdat ook door een rechter begrepen wordt dat het belang van het verkrijgen van een lening afsluiten vaak groter kan zijn dan het houden aan de oude en negatieve BKR melding. Soms gaan deze meldingen wel tientallen jaren terug omdat een lening pas laat, of zelfs niet is afgemeld.

Nederlandse wetgeving

Als je gaat lenen krijgen je te maken met de WCK, de wet op het consumentenkrediet. In de WCK worden geen uitspraken gedaan of het wel of niet is toegestaan om te lenen zonder bkr registratie. Alleen de grondbeginselen van het lenen worden aangegeven. Ook worden er geen uitspraken gedaan over het maximaal te lenen bedrag. In de WCK wordt wel iets gezegd over de maximale wettelijke rente.

Kunnen wij je helpen?

Wil je een lening afsluiten maar weet je niet zeker of je in aanmerking komt? Geneer je niet en ga gewoon een lening aanvragen. Het kost je niets en verplicht je tot niets. Een nieuwe lening afsluiten kost natuurlijk wel geld. Je betaalt altijd rente over een lening.