Skip to main content

Zakelijk geld lenen

Nog niet zo lang geleden was zakelijk geld lenen één van de grootste uitdagingen die je maar kon bedenken.
De laatste vijf jaar is dit aanzienlijk veranderd. Een zakelijke lening afsluiten is eenvoudiger geworden dan het afsluiten van een particuliere lening. Belangrijke voorwaarden is wel dat het bestedingsdoel ook echt zakelijk moet zijn. Ga je het geld voor privé doeleinden gebruiken? Dan wordt je aanvraag als een particuliere aanvraag behandeld en moet je veel meer documenten aantonen.
Als je de zakelijke lening ook zakelijk gaat gebruiken is het afsluiten van een zakelijke lening heel eenvoudig. Bij het aanvragen en afsluiten van een zakelijke lening wordt geen BKR toetsing gedaan. Je kunt dus eenvoudig zakelijk geld lenen zonder BKR toetsing.

Autolening

Zakelijk geld lenen voor een auto. Dat kan zelfs zonder jaarcijfers. Ook voor het financieren van de BTW is een oplossing! Eenvoudig en snel online geregeld.

Autolening aanvragen

Equipment

Zakelijke lening afsluiten voor grote machines? Dan is equipment leasing voor jou geschikt. Eenvoudig en snel geregeld! Voordelige lease

Equipment aanvraag

Voorraad Financieren

Voorraad financieren? Wij maken het mogelijk! Binnen enkele dagen kan je weer aan de slag om geld te gaan verdienen met je nieuwe voorraad.

Voorraad financieren

Factoring

Staan er facturen uit? Maar heb je nu geld nodig? Factoring is de oplossing waardoor jouw facturen direct worden betaald. Eenvoudig en snel.

Factoring

Marketingcampagne

Lening nodig om te kunnen groeien? Bijvoorbeeld om je marketingcampagnes te financieren? Vroeger onmogelijk, nu vrij eenvoudig door een lening af te sluiten.

Marketing Lening

Anders

Geld nodig voor iets heel anders voor je bedrijf? Bijna alles is tegenwoordig te financieren. Van € 500,- tot € 5 miljoen Euro. Alles kan snel een eenvoudig.

Vraag direct aan

Zakelijk geld lenen zonder gedoe

Wil je een zakelijke lening afsluiten zonder gedoe? Dat is tegenwoordig makkelijker dan je denkt. Bij een aanvraag wordt er slechts om een beperkt aantal gegevens gevraagd. Als je een bedrijfslening aanvraagt zijn er slechts een aantal zaken van belang:

  1. Je bedrijf moet in Nederland ingeschreven zijn
  2. Je moet langer dan 3 maanden zelfstandig zijn (Met uitzondering van de autolease, deze kan je zelfs aanvragen als je jouw onderneming net hebt ingeschreven)
  3. Je moet omzet hebben in de onderneming
  4. Je moet bankafschriften van de laatste 3 maanden kunnen overleggen

Kan je aan bovenstaande eisen voldoen? Dan is de kans heel groot dat zakelijk geld lenen voor jou mogelijk is.

Zakelijke lening afsluiten zonder jaarcijfers, kan dat?

Een veel gehoorde vraag, kan je een zakelijke lening afsluiten zonder jaarcijfers. Eigenlijk zou je denken dat dit niet mogelijk is. Banken ontlenen immers zekerheid aan de jaarcijfers. Niets is echter minder waar. Zeker bij bedragen tot € 50.000,00 kan je prima zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers. Toch hebben de banken natuurlijk wel iets nodig om hun zekerheid aan te ontlenen. Dit doen ze aan bankafschriften. Als je een zakelijke lening aanvraagt wil de bank graag de bankafschriften ontvangen van de laatste 3 maanden. Er wordt dan gekeken of de vaste lasten normaal betaald worden en er wordt gekeken naar het inkomen. Daarnaast wordt informatie ingewonnen bij Graydon. Een bureau voor de toetsing van kredietwaardigheid. Dit is overigens een heel stuk soepeler dan de toetsing bij het BKR.

Zakelijke lening zonder BKR toetsing

Als particulier is zakelijk geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten alleen mogelijk met een minilening. Maar, hoe zit dit met een zakelijke lening? Kan je een zakelijke lening afsluiten zonder BKR toetsing en als dit kan, hoe snel gaat het dan?

Vraag 1: Bestaat een zakelijke lening zonder BKR toetsing?

Goed nieuws, een zakelijke lening zonder BKR toetsing is geen probleem. Sterker nog, bij een zakelijke lening via één van onze aanbieders wordt nagenoeg nooit een BKR toetsing gedaan. De aanbieders van de lening hebben een andere methode om na te gaan of je de lening kan dragen.
Bij de meeste aanbieders gebeurd dit zelfs geautomatiseerd. De aanbieder vraagt of je bankafschriften van minimaal 3 maanden wilt aanleveren. Deze worden dan “ingelezen” in een systeem. Dit systeem gaat na welke inkomsten en betalingen er zijn geweest en analyseert deze. Na deze analyse is direct duidelijk zijn er direct 3 zaken duidelijk:

  1. Kan er een financiering verstrekt worden?
  2. Voor welk bedrag kan er een financiering verstrekt worden.
  3. Tegen welke voorwaarden kan er een financiering verstrekt worden.

Binnen enkele minuten weet je dus alwaar je aan toe bent.